Een woning kopen

De aankoop van uw droomwoning is een tijdrovende en emotionele aangelegenheid waarbij veel factoren een rol spelen.

Loet Schrauwen Makelaardij uit Valkenswaard heeft zich gespecialiseerd in de advisering  en begeleiding bij het aankopen van uw droomwoning!

Uw wensen worden gerealiseerd door middel van ons verkoop begeleidingsplan waarbij wij u begeleiden via een heldere en stapsgewijze aanpak.

 

1.    Het inventariseren van uw woonwensen We beginnen met een uitgebreid intake gesprek bij u thuis of bij ons op het kantoor. Tijdens dit gesprek inventariseren we uw woonwensen en eisen.

2.    In kaart brengen van de financiĆ«le uitgangspunten
Voor een goede en verantwoorde realisering van uw wens is het belangrijk dat de financiƫle basis goed is. Daarom werken wij samen met een aantal professionals op financieel, notarieel en fiscaal gebied.

3.    Formuleren van uw zoekprofiel
Naar aanleiding van de inventarisatie formuleren wij het zoekprofiel en nemen dit op in onze database en speciale software die voor u alle woonsites afzoekt.

Naast onze database en zoeksoftware maken wij gebruik van het Vastgoedpro uitwisselingssysteem. In het uitwisselingsysteem delen alle Vastgoedpro Makelaars informatie over nieuw aangemelde woningen. Vastgoedpro Makelaars vormen een netwerk waarin makelaars elkaar collegiaal ondersteunen dus uw zoekinformatie wordt gedeeld met makelaars in het gebied waar u zoekt waarbij uw privacygegevens niet worden gedeeld.

4.    Regelen van de bezichtigingen
Nadat we de geselecteerde panden met u hebben besproken arrangeren we de bezichtigingen.

Samen met u bezichtigen we het pand waar uw voorkeur uiteindelijk naar uitgaat, waarbij we naast de praktische zaken ook de bouwtechnische staat beoordelen.

Wij adviseren u indien gewenst over de eventuele aanpassingen waarbij we een globale begroting maken voor uw nieuwe keuken, badkamer of andere bouwkundige aanpassingen.

5.    Recherche van de juridische relevantia
Nadat de keuze bepaald is doen we een uitgebreid onderzoek naar de publiek en privaatrechtelijk aspecten van de voorgenomen aankoop. We bestuderen de titel van herkomst (de eigendomsbewijzen), het bestemmingsplan, en overige juridische zaken.

6.    Waardebepaling.van het object
Aan de hand van alle verzamelde informatie taxeren wij de waarde van het object dit vormt de basis voor de onderhandelingen.

7.    Vakkundige begeleiding tijdens de onderhandelingen
De ervaring heeft ons geleerd dat kopers zich vaak laten leiden door hun emotie en daardoor soms achteraf spijt hebben omdat ze wellicht teveel betaald hebben.

Onze aankoop makelaar onderhandelt voor u zonder deze emotie. Hierbij staat het realiseren van uw wens voor tegen de meest gunstige prijs voorop.

8.    Controleren koopovereenkomst
Wij controleren de koopakte die de verkopers hebben opgesteld voor u waarna we deze samen bespreken en u deze zonder zorgen kunt ondertekenen.

9.    Uitvoeren van voorschouw
Kort voor de eigendomsoverdracht inspecteren wij samen met u de woning om te zien of alles conform de overeenkomst wordt opgeleverd.

10. Aanwezigheid bij eigendomsoverdracht
Het ondertekenen van de leveringsakte bij de notaris van uw keuze is het moment dat de nieuwe woning uw eigendom wordt.

Uw persoonlijke aankoopmakelaar is hier indien u dat wenst graag bij aanwezig om u te feliciteren.

11. Leveren van de nazorg
Wat ons betreft is het ondertekenen van de leveringsakte niet het einde van de zakelijke relatie met u. Indien er onverwachts toch problemen op doemen na de overdracht dan kunt u op ons een beroep doen om u daarbij te ondersteunen.

12. Bieden van extra aanvullende diensten
Naast de koop krijgt u met vele andere zaken te maken zoals bijvoorbeeld de financiering, de verhuizing of verbouwing in het hoofdstuk  extra service kunt u lezen wat wij op dat gebied nog voor u kunnen betekenen. 

Bel vrijblijvend 040 293 2933 en kijk wat onze makelaars voor u kunnen betekenen